Marion Muller-Colard a Barcelona

Posted by

Fragmenta Editorial, 4 de novembre de 2021

La teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard, autora de L’altre Déu. El plany, l’amenaça i la gràcia, recollirà el divendres dia 12 de novembre el 2n premi Abat Marcet de llibre religiós en llengua catalana, concedit ex aequo, i participarà l’endemà a la XVI Jornada del Grup Sant Jordi.

12/11/2021
Lliurament del premi Abat Marcet 2021 a Marion Muller-Colard i Jordi Cervera

Divendres 12 de novembre, a les 18:30h, se celebrarà l’acte de lliurament del 2n premi Abat Marcet de llibre religiós en llengua catalana, que s’ha concedit ex aequo als llibres L’altre Déu. El plany, l’amenaça i la gràcia, de Marion Muller-Colard, i Els exiliats i empresonats de la Bíblia, de Jordi Cervera. Serà a la Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda 6, Barcelona). Cal confirmar l’assistència a [email protected]

El jurat del premi, instituït per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, va guardonar també amb una menció especial el llibre Hal·Lelu·iah, d’Hilari Raguer.

L’acte és obert, però prèviament cal confirmar l’assistència prèviament per correu electrònic a [email protected], amb l’única limitació de l’aforament.

L’altre Déu va publicar-se el novembre del 2020 simultàniament en català i en castellà després de vendre més de 30.000 exemplars en les edicions francesa, alemanya i italiana. Després de La intranquil·litat, el llibre amb què Muller-Colard s’estrenava en català, Fragmenta portava de nou a la nostra llengua aquesta reflexió, en traducció d’Adrià Pujol Cruells.

Marion Muller-Colard participarà l’endemà dissabte dia 13 a la XVI Jornada del Grup Sant Jordi que se celebrarà a l’Hotel Alimara (C. Berruguete 126, Barcelona). La Jornada, titulada “El moviment de l’ànima: el prec i l’empara”, comptarà també amb Peio Sánchez, promotor de l’Hospital de Campanya de la Parròquia Santa Anna de Barcelona. Per a assistir a aquesta Jornada també és necessària la inscripció prèvia (fins el 7 de novembre).

El Premi Abat Marcet
El Premi Abat Marcet vol identificar i difondre el llibre de temàtica religiosa publicat en català. Amb aquesta iniciativa, la Lliga de la Mare de Déu de Montserrat vol ser útil per enfortir la presència del fet religiós en el si de la nostra cultura i de la nostra comunitat nacional i impulsar la presència de la llengua catalana en l’edició del llibre religiós. El premi vol honorar també la important obra cultural i religiosa de qui fou abat de Montserrat, Antoni Maria Marcet.

En aquesta edició el jurat, que ha avaluat una trentena de títols, ha estat format per Sílvia Coll-Vinent, filòloga catalana i professora de la facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, Pere Fàbregues, llibreter i articulista, Josep Miquel Bausset OSB, monjo de Montserrat, articulista i Conseller de la Lliga, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga, i Jordi de Nadal, expert en art, membre de la Lliga, que ha actuat com a secretari.