L’ull omnipresent: vigilància digital a Xinjiang

Posted by

CCCB Debats, 19 de maig de 2021

Dia Orwell 2021. Dilluns 31 de maig a les 18.30 h // 3 €

Segons diversos estudis d’organitzacions de defensa dels drets humans, es calcula que en els últims anys prop d’un milió de uigurs i altres minories musulmanes han estat internats en camps de reeducació a la regió de Xinjiang. Els experts ho consideren una de les persecucions per raons ètniques i religioses més importants des de la Segona Guerra Mundial.

En aquesta sessió comptarem amb la participació del premiat periodista Ben Mauk, col·laborador a mitjans com The New Yorker i The New York Times i un dels pocs que ha pogut investigar el que està passant a la regió de Xinjiang, que conversarà amb l’expert en la Xina moderna i contemporània Manel Ollé.

La seva mirada anirà acompanyada per la projecció del documental Undercover: Inside China’s Digital Gulag (Robin Barnwell, 60 min), una de les poques peces que s’ha pogut realitzar sobre el tema, guardonat amb el Premi BAFTA 2020, i que s’emet en una sala pública per primera vegada a Espanya.

La programació del Dia Orwell 2021 es complementa amb les tradicionals rutes literàries per la Barcelona d’Orwell i amb una lectura de textos d’Homenatge a Catalunya que tindrà lloc davant del cafè Moka, a la Rambla, el dimarts 1 de juny.