Iniciem la campanya “Tots som referents lingüístics. No t’excusis!”

Posted by

Plataforma per la Llengua, 29 de setembre de 2021

Plataforma per la Llengua, juntament amb els sindicats SEPC, USTEC-STEs (IAC) i Intersindical-CSC, impulsem la campanya “Tots som referents lingüístics. No t’excusis!”.

Volem renovar i enfortir el compromís amb el català dels sectors i persones clau en la transmissió generacional de la llengua. Necessitem la teva adhesió a la carta oberta que hem presentat amb l’objectiu de capgirar aquesta situació.

Sabies que només el 14,6% de les converses a l’hora del pati en instituts de zones urbanes de Catalunya són en català? Aquest fenomen no es limita a l’àrea metropolitana, sinó que s’estén arreu del país, cosa que implica una pèrdua de capital simbòlic: el català ja es percep com una llengua de segon nivell, sobretot entre els joves.

Per tot això, considerem indispensable que la ciutadania prengui consciència de la necessitat d’un canvi urgent. Aquest és només l’inici de la campanya, i durant el curs escolar 21-22 s’organitzaran activitats adreçades a cinc sectors: el personal docent, els entrenadors esportius, els monitors de lleure i de menjador, les famílies i l’administració. Tots els qui ens relacionem amb joves i adolescents som importants en la transmissió de la consciència lingüística: som els seus referents.