El virus de la fam es multiplica

Posted by

Bárbara Salinas – Aliances estratègiques en Oxfam Intermón – 619 860 0718 [email protected]

Sabies que cada minut moren de fam onze persones? És un ritme superior al de les morts per COVID-19.

El que semblava una crisi global de salut pública ha derivat ràpidament en una greu crisi de fam que ha posat al descobert l’enorme desigualtat que hi ha al món en què vivim.

La inestabilitat econòmica, accentuada per la pandèmia, l’empitjorament de la crisi climàtica i els conflictes armats, està provocant que, per a moltes persones, accedir a aliments esdevingui una tasca gairebé impossible.

Avui, 155 milions de persones al món, 20 milions més que l’any passat, viuen sense tenir gairebé res per menjar, o sense saber si podran fer-ho l’endemà.

Amb el vostre ajut, podem alleujar el patiment de moltes persones. Ens ajudeu?

En què es converteix el vostre ajut?

Des de l’inici de la pandèmia ja hem donat suport a prop de 15 milions de persones en diverses zones del món, amb assistència alimentària, transferències d’efectiu i aigua apta per al consum. Hem aconseguit moltíssimes coses, però els impactes de l’actual crisi mundial de fam són devastadors.

Calen esforços extraordinaris per fer-li front ara i, en paral·lel, abordar les causes que condemnen milions de persones a aquesta situació. Per això, també reclamem als governs que reforcin l’assistència humanitària, lluitin contra la crisi climàtica i avancin cap a economies més justes, sostenibles i centrades en les persones.

Gràcies a la vostra col·laboració, podem salvar milers de famílies de la fam.

Moltes gràcies sempre.