El projecte Aina tindrà paradeta pròpia a la fira de Sant Jordi de Barcelona el dissabte 23 d’abril

Posted by

Comunicat SmartCatalonia, 22 d’abril de 2022

El proper dissabte 23 d’abril i en el marc de la celebració de les activitats de Sant Jordi el Projecte Aina tindrà parada pròpia a la superilla literària de Barcelona. Des de les 9 del matí a les 21 h, tothom qui ho vulgui podrà registrar la seva veu a la paradeta situada al carrer de Rosselló amb Passeig de Gràcia.

En el dia de la festa de les lletres catalanes per excel·lència, el departament de la vicepresidència proposa sumar una nova tradició a la del llibre i la rosa: aportar la nostra veu al registre de veus del Projecte Aina.

Sobre Aina

Impulsat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Center- AINA és un projecte basat en tecnologies de dades i Intel·ligència Artificial per fer possible que les màquines entenguin i parlin el català. Es tracta d’un projecte estratègic que té com a objectiu últim ensenyar català a les màquines de manera que la ciutadania pugui relacionar-se amb elles i participar en el món digital en català al mateix nivell que els parlants d’una llengua global, com ara l’anglès, i evitar, així, l’extinció digital de la llengua catalana.