Una notícia per al record: neix el laboratori per a la detecció precoç de l’alzheimer

Posted by

Marc Suárez-Calvet – Fundació Pasqual Maragall, 15 de setembre de 2021

Sóc en Marc Suárez-Calvet, i fa uns mesos vaig ser nomenat responsable del Grup de Biomarcadors en Fluids i Neurologia Translacional del BBRC, el centre d’investigació de la Fundació Pasqual Maragall.

Avui t’escric per explicar-te un dels grans projectes que tenim entre mans: posar en marxa el laboratori més punter d’Espanya i un dels més sofisticats del món per detectar l’Alzheimer de manera precoç a través d’una simple anàlisi de sang.

Una notícia per al record que farem realitat gràcies al teu suport.

En els dos últims anys, et puc assegurar, s’ha produït una autèntica revolució en el camp de la investigació de biomarcadors en sang per detectar l’Alzheimer. En aquest sentit, el nostre equip treballa per apropar-nos a un futur en el qual puguem diagnosticar l’Alzheimer amb una analítica, fins i tot en persones que encara no presenten símptomes. Una línia d’investigació que revolucionaria completament l’abordatge de la malaltia.

Per poder accelerar aquesta i altres investigacions necessitem un laboratori pioner i equipat amb l’última tecnologia.

Com serà el nou laboratori de la Fundació Pasqual Maragall?

El més avantguardista d’Espanya i un dels més sofisticats de tot el món dedicat a desenvolupar biomarcadors sanguinis que permetin detectar la malaltia d’Alzheimer de manera precoç, ràpida, econòmica i poc invasiva.
Equipat amb l’última tecnologia, disposarà d’instruments ultrasensibles que processin el màxim de mostres de forma automatitzada.
S.D.R.C.A., hem iniciat les obres i ara necessitem equipar-lo amb instruments d’última generació. El cost d’aquests instruments s’estima en 150.000 euros, i per això, et volia demanar, que si pots, ens ajudis amb un donatiu per assolir aquest objectiu.

Col·labora ara i ajuda’ns a posar en marxa el laboratori que ens apropa a la fi de l’Alzheimer.