Polítiques Digitals i la Cambra posen a l’abast del teixit productiu català un cicle de podcasts per potenciar l’adopció de la Intel·ligència Artificial

Posted by

Comunicat SmartCatalonia, 13 de gener de 2022

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’estratègia Catalonia.AI, i la Cambra de Comerç de Barcelona, en el marc del HUB cambraDigital, han engegat avui un cicle de sis podcasts sobre les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en els sectors econòmics catalans. Els podcasts seguiran un format d’entrevista, on representants d’empreses de referència catalanes argumentaran el progrés que ha aportat aquesta tecnologia al seu negoci.

L’objectiu d’aquest cicle de podcasts és donar a conèixer al teixit productiu els avantatges que pot conferir la implantació d’Intel·ligència Artificial als seus negocis i sectors, i promoure i incentivar l’adopció de noves tecnologies i la inversió en R+D.

El primer podcast del cicle ja està disponible a Spotify i als canals corporatius de la Cambra i de Polítiques Digitals, on cada dimecres, fins al 16 de febrer, s’anirà publicant una nova càpsula de la sèrie.

El cicle tractarà les següents temàtiques:

  • Intel·ligència Artificial i el sector de l’alimentació: En aquest primer podcast s’analitzaran els usos d’aquesta tecnologia en el sector de l’alimentació i de les grans superfícies. Amb el director financer del Grup Bonpreu, Pere Anglada, qui explicarà en detall com l’ús d’aquesta tecnologia ha millorat la relació amb els clients en els seus supermercats.

   ? Podcast a Youtube
   ? Podcast a Spotify

 

  • Intel·ligència Artificial i sector farmacèutic: En aquest segon podcast, es tractarà l’ús de la IA dins del sector farmacèutic de la mà del CIO de Galenicum, Joan Sistachs, qui comentarà com la IA agilitza la gestió de les bases de dades dels clients.

 

  • Intel·ligència Artificial i comercialització: En aquest tercer podcast es tractaran les aplicacions d’aquesta tecnologia a les àrees comercials de les empreses. Aquests dubtes es resoldran amb el Global Head d’ISDIN, Edgar Jubillar, que donarà a conèixer l’ús d’aquesta eina als departaments comercials i de màrqueting de la seva empresa.

 

  • Intel·ligència Artificial i plataformes vídeo: En el quart podcast es parlarà sobre l’ús d’aquesta tecnologia per generar una oferta més curosa amb els gustos dels usuaris, de la mà del VP Product Management d’NPAW, Marc Maycas.

 

  • Intel·ligència Artificial i seguretat: En el cinquè podcast s’exposarà com aquesta tecnologia ha fet més efectiu el sector de la seguretat i quins són els avantatges que ha aportat, a través dels coneixements de Xavier Villanova, gerent comercial de Tecnologia Zona Est de Prosegur.

 

 • Intel·ligència Artificial i gestió de flotes: A l’últim podcast s’analitzaran els usos d’aquesta tecnologia en les empreses que es dediquen a donar assistència a persones o a la logística, de la mà del manager de Mitjans Propis i Departament Tècnic del RACC, Xavier Castells.