Per un futur sense Alzheimer

Posted by

Fundació Pasqual Maragall – Barcelona – 25 de setembre de 2020

L’Alzheimer una de les principals preocupacions de salut dels ciutadans

Farà una setmana vàrem celebrar el Dia Mundial de l’Alzheimer. Una data clau per visibilitzar la necessitat d’invertir en més i millor recerca científica però també per aflorar les dificultats de les famílies que s’enfronten a aquesta malaltia. Han estat unes setmanes carregades de projectes i novetats i avui te’n volem presentar alguns dels més destacats.

La societat espanyola assenyala l’Alzheimer (64%) i el càncer (70%) com les condicions de salut més preocupants per davant de l’ictus (47%), mentre que la Covid-19 irromp en quart lloc (44%) a causa de la situació actual. Aquesta és una de les principals conclusions de l’enquesta “Actituds i percepcions de la població espanyola sobre l’Alzheimer”, que hem elaborat en línia amb el nostre compromís que la malaltia d’Alzheimer sigui considerada una prioritat.

L’edat parental com a factor de risc en dones

Investigadors del Barcelonaβeta Brain Research Center han detectat que la proximitat a l’edat parental d’inici dels símptomes de la malaltia d’Alzheimer està relacionada, en dones, amb una major acumulació de la proteïna beta amiloide, que és una de les lesions característiques de la malaltia.