L’OEIAC organitza un cicle de seminaris per conèixer les principals consideracions ètiques i socials de la IA en la presa de decisions en organitzacions

Posted by

Comunicat SmartCatalonia, 27 d’abril de 2022

Ens treu el poder de decisió la IA o bé aquesta representa una nova manera d’aprofitar el nostre poder de decisió? El nou cicle de seminaris de l’OEIACaborda, des de diferents disciplines, algunes de les principals consideracions ètiques i d’impacte social connectades amb l’ús i implantació de la IA en la presa de decisions en organitzacions tant públiques com privades.

Per tal d’aportar algunes respostes i per obrir més preguntes sobre el futur de la IA en la presa de decisions, l’OEIAC inicia aquest nou cicle de seminaris de transferència de coneixement amb persones convidades d’arreu que treballen i promouen el desenvolupament d’una IA que sigui compatible amb les nostres normes socials i culturals, i que estigui centrada en les persones.

El cicle, dirigit a tothom que tingui interès en l’ús i implantació de la IA en la presa de decisions en organitzacions tant públiques com privades, començarà el dimarts 17 de maig i s’allargarà fins al mes de novembre

Tots els seminaris seran gratuïts i virtuals i començaran a les 17h (amb uns 45 minuts de xerrada i 15 minuts de preguntes i comentaris) a través del canal YouTube de la Universitat de Girona.

Si voleu més informació sobre el cicle i rebre l’enllaç de connexió per a les ponències, només cal que ompliu aquest formulari d’inscripció.

Aquelles persones que vulgueu més informació sobre el cicle, podeu escriure a [email protected].

Programa

  • 17 de maig (17h): ¿Deben temer las democracias a la inteligencia artificial? – Seminari a càrrec de Daniel Innerarity. Catedràtic de Filosofia Política, investigador “Ikerbasque” a la Universidad del País Vasco i titular de la càtedra Inteligencia Artificial y Democracia al Instituto Europeo de Florencia.

 

  • 14 de juny (17h): Fairness and Transparency in Ranking – Seminari a càrrec de Carlos Castillo. ICREA Research Professor a la Universitat Pompeu Fabra i líder del Grup de Recerca sobre Web Science and Social Computing.

 

  • 19 de juliol (17h): ‘Ubiquitous accessibility’: radically re-imagining optimisation and personalisation – Seminari a càrrec de Alexa Hagerty (University of Cambridge, Leverhulme Centre for the Future of Intelligence, Centre for the Study of Existential Risk) i Louise Hickman (Research Associate at the University of Cambridge, Minderoo Centre for Technology and Democracy).

 

  • 13 de setembre (17h): TBA – Seminari a càrrec de Lucia Velasco. Directora del Observatorio Nacional de Tecnología y Sociedad (ONTSI).

 

  • 27 de setembre (17h): Inteligencia Artificial para los Objetivos de Desarrollo Sostenible: una perspectiva de política pública feminista– Seminari a càrrec de Wanda Muñoz. UNESCO – Experta en Inclusión, Asistencia a Víctimas y Desarme Humanitario, Red de Seguridad Humana en América Latina – SEHLAC.

 

  • 11 d’octubre (17h): Aspectes ètics, legals i socials de la intel·ligència artificial aplicada a l’àmbit de la salut: BIODATAÈTICA – Seminari a càrrec d’Itziar de Lecuona. Directora de l’Observatori de Bioètica i Dret a la Universitat de Barcelona.

 

 • 25 d’octubre (17h): Desmitificant la intel·ligència artificial: Com es vulneren drets fonamentals? – Seminari a càrrec d’Ana Valdivia. Investigadora postdoctoral a la Universitat King’s College London (UK).