Llibres de família

Posted by

Espai Avinyó, 5 de mag de 2022

Com podem reconstruir les memòries de la diàspora i migració que han afectat les transformacions en les famílies de bagatges migratoris diversos? Quin tipus d’històries poden explicar o ocultar les imatges del nostre arxiu familiar? Com, des de la creació artística, es pot generar, recuperar, protegir i traçar les diferents interseccions entre les trajectòries migratòries i les familiars?

En el marc del Dia Internacional de les famílies, l’Espai Avinyó us proposa reflexionar, a través d’un taller de fanzine, sobre les possibilitats de reconstrucció de les memòries de la diàspora i migració que han afectat les transformacions en les famílies amb bagatges migratoris diversos.

Amb: 

  • Xirou Xiao. Artista nascuda a la Xina amb base a Madrid des de 2013. Doctoranda en la Facultat de Belles Arts de la UCM. Principalment, treballa com a/r/tógrafa (artista+educadora+investigadora), també és performer, productora i mediadora artística i intercultural.
  • Emily Sun. Artista, educadora, i escriptora xinesa-nord-americana de Colorado radicada actualment a Madrid. Va estudiar Estudis Ètnics, i ha treballat com a didàctica en museus i professora d’idiomes. Les seves últimes recerques exploren les memòries de la diàspora a través de llenguatges sonors i processos col·laboratius.

Col·labora: Liwai Acción Intercultural i Punt Info Jove Eixample

 

Dia: dijous 12 de maig

Hora: 17.30 h

Lloc: Casal Transformadors (C/ Ausiàs Marc, 60)

Inscripcions: [email protected]

 

*Activitat dirigida especialment a joves de diverses diàspores i amb bagatges migratoris i culturals diversos. Podeu portar una o més còpies de fotos familiars per participar en la creació d’un llibre de família col·lectiu. El marc familiar és lliure d’interpretació: família de sang, triada, adoptada, entre altres.

L’activitat té una durada de tres hores (de 17.30 h a 20.30 h).