L’ecomuseu urbà gitano de Barcelona

Posted by

Espai Avinyó, 13 de setembe de 2021

L’Espai Avinyó us convida a conèixer l’EcoMuseu Urbà Gitano (EMUGBA), un projecte sociocomunitari promogut per l’Associació Carabutsi amb la col·laboració de l’Associació Inter-Acció, entre d’altres entitats i institucions.

Es tracta d’una activitat, emmarcada dins del cicle ‘Museus (Im)possibles’, que en aquesta tercera edició, reflexionarà sobre les potencialitats i reptes d’engegar i sostenir un procés comunitari de recuperació d’arxius per a la reconstrucció de la memòria gitana de la ciutat.

Quines implicacions té aquesta proposta de cara a repensar l’imaginari que tenim sobre el patrimoni cultural? Davant de processos creixents de gentrificació, precarització i estigmatització que ha patit el barri del Raval, en quina mesura, la proposta d’un EcoMuseu Urbà Gitano, ens convida a imaginar noves formes de pensar la funció social dels museus en diàleg amb el territori i comunitats que els hi envolta?

Amb:

Talita Gabarre Reyes (Barcelona, 1999). Dona gitana del carrer de la Cera. Dins la seva família conflueixen una gran tradició rumbera i dels pastors evangèlics; identitats determinants a la configuració històrica i social de la comunitat gitana catalana.
Samuel Garcia López (Barcelona, 1981). Activista rumbero, músic, tècnic educatiu i mediador comunitari. Té una dilatada carrera com a músic professional amb grups emblemàtics de la Rumba Catalana i és un conegut activista pels drets dels gitanos catalans a Barcelona.
César Martínez Medina (Sabadell, 1966). Llicenciat en Belles Arts, Postgrau en Resolució de conflictes comunitaris i actualment realitzant el TFG en el Grau d’Antropologia Social i Cultural. Ha treballat com a guionista de continguts interactius i audiovisuals dins de l’àmbit de la museografia i dels centres d’interpretació. També desenvolupa tasques de docent i diferents accions socioeducatives especialment amb barris amb forta presència gitana.
Col·labora: Associació Carabutsi i Associació Inter- Acció.

Dia: dimarts 21 de setembre

Hora: 18 h

Lloc: Ateneu del Raval (Carrer de la Reina Amàlia, 3) i Ecomuseu Urbà Gitano (Carrer de la Cera, 12)

*Activitat dirigida especialment a artistes, professionals i personal tècnic vinculats amb la creació artística i gestió cultural de la ciutat.

*Cal inscripció prèvia enviant un mail a [email protected] explicant la teva relació i interès en la temàtica.