Erupció del volcà a La Palma

Posted by

Creu Roja, 21 d’octubre de 2021

En primer lloc, volem agrair a les milers de persones i entitats de tot el món que han ajudat totes les persones afectades per l’Erupció del volcà a La Palma a través de la nostra organització.

La xifra de la recaptació aconseguida en aquests dies d’emergència ascendeix a 3.350.896 milions d’euros, que ja s’han començat a repartir en diferents formes d’ajuda als qui han perdut les seves llars i mitjans de subsistència, prestant especial atenció a aquells nuclis familiars entre els quals es troben nens i nenes, persones grans o dependents.

Des del passat 30 de setembre ja s’han repartit un total de 820 ajudes, de les quals 331 són econòmiques i 489 productes de primera necessitat. En l’àmbit de l’assistència social, l’ajuda s’està realitzant a través de lliurament de targetes de compra en supermercats, targetes moneder perquè puguin destinar-les a les seves necessitats específiques, vals per a material escolar i ajudes en el lloguer d’habitatges.

Des de la Creu Roja Joventut, estem treballant de manera paral·lela en l’atenció dels nens i nenes, i joves a través del projecte “Somriures lliures”, un espai per a gaudir d’oci gratuït totes les tardes. A més, continuem treballant en la “Promoció de l’èxit escolar” amb sessions de reforç en les tasques escolars entre els nens, nenes i joves de 6 a 16 anys de l’illa.

Per atendre les necessitats psicològiques i realitzar un acompanyament emocional a les persones damnificades des del primer moment, mantenim el desplegament dels Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’Atenció Psicosocial a l’hotel on es troben les persones evacuades.

Si encara no ho has fet i vols col·laborar, pots fer-ho aquí. Nosaltres portarem la teva ajuda a La Palma.