El Grup Enciclopèdia llança Kaji Manga, un nou segell de manga en català

Posted by

grup enciclopèdia, 9 de maig de 2022

Coincidint amb la celebració del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, el Grup Enciclopèdia ha anunciat el llançament Kaji Manga, el primer segell editorial que publicarà exclusivament manga en català. Kaji Manga apareix com una resposta necessària a una mancança editorial amb voluntat d’enriquir i portar l’abundància i diversitat de les edicions japoneses al mercat català.

“Kaji” significa “timó” en japonès. Un nom triat per no oblidar-se de la vinculació del grup editorial amb els més joves. «Buscàvem una paraula que fos una picada d’ullet a La Galera i res millor que un “timó” ferm per començar aquesta aventura», explica Pema Maymó, directora editorial de La Galera i responsable del projecte.

Per a Joan Abellà, director general de Grup Enciclopèdia, «el català no pot quedar al marge de cap format considerat literatura» i, afegeix, «és la nostra tasca oferir literatura en català en totes les seves variants. No podem permetre que s’exclogui a la gent jove per raó de llengua, sobretot en l’edat en la qual s’enganxen a la literatura, independentment del format d’aquesta».