Egipte en grec: Aprofita una oportunitat única per descobrir el ric i poc conegut patrimoni papirològic de Barcelona.

Posted by

Museu Egipci de Barcelona, 14 de març de 2022

Sabies que Barcelona compta amb dues col·leccions de papirs? Les col·leccions Palau-Ribes i Roca-Puig contenen milers de documents que han proporcionat molta informació sobre Egipte, sobretot d’època faraònica.
El Museu Egipci de Barcelona us ofereix un curs exclusiu per descobrir aquest món de la mà del Dr. Alberto Nodar, Doctor en Papirologia Grega a la Universitat d’Oxford, professor en món clàssic a la Universitat Pompeu Fabra i conservador de la col·lecció papiràcia Palau-Ribes.
Vinculat a l’exposició temporal Ptolomeu, faraó d’Egipte. La descoberta del seu temple, el curs explora, en quatre sessions, diferents aspectes de la realitat del regne dels Ptolomeus a través dels documents que ens han arribat com a testimoni immediat de la vida dels seus ciutadans. Els papirs revelen un fascinant món que inclou des de l’administració de la justícia, la fiscalitat o el culte oficial fins a l’educació, l’oci i les relacions socials i revelen com dos corrents, l’hel·lènica i l’egípcia, es retroalimentaven.
La conclusió d’aquest curs serà una inèdita visita als fons de la col·lecció Palau-Ribes. Podrem observar quins són els problemes amb els quals ens enfronta aquest tipus de documentació i quines són les eines de les quals es disposa pel seu estudi.
No t’ho perdis! El curs comença aquest dijous!
Dates: del 17 de març al 7 d’abril
Horari: de 19.00 a 20.30
Preu: 100 € | Membres Club: 75 €