Cicle Diàlegs literaris: Rajko Duric

Posted by

ESPAI AVINYÓ, 16 de febrer de 2021 – 18:00

L’Espai Avinyó us convida a la segona sessió del cicle ‘Diàlegs literaris‘ que promou, en un format distès, lectures compartides de textos d’escriptores i escriptors de diverses geografies, històries i línies de pensament que ens facilitin establir un diàleg amb altres realitats, temps i formes d’entendre el món des de la literatura.

En aquesta ocasió, farem homenatge i compartirem al voltant de la vida i obra de Rajko Đurić (Malo Orasje, 3/10/1947- Belgrad, 2/11/2020) te avel kovli i phuv lesqe! (D.E.P.). Llicenciat en sociologia, Doctor en filosofia, assagista, poeta, va ser president de la Unió Romaní Internacional (1990-1998), secretari i fundador del PEN Club romanó, professor visitant a la Universitat de Berlín i diputat del parlament de Sèrbia en representació del partit Unió Romaní de Sèrbia (2007). Com a científic social, va publicar 500 articles científics i 34 llibres, dels quals la immensa majoria d’aquest llegat està esgotat i no és accessible.

Ponents:

Nicolás Jiménez: sociòleg i màster en recerca educativa. Ha estat professor-lector de l’assignatura “Gitanos de España. Historia y cultura” de la Universitat d’Alcalà. Traductor de l’únic poemari de Rajko Đurić publicat en castellà Bi kheresqo bi limoresqo/ Sin casa y sin tumba (Huerga & Fierro, 2011) i va compilar i traduir en la Revista Archione (1994) la primera antologia de poesia gitana escrita en romanó que es va publicar a Espanya. És coautor de la Guía de Recursos contra el Antigitanismo i acaba de publicar conjuntament amb Silvia Agüero Resistencias gitanas. Autor del blog www.pretendemosgitanizarelmundo.com.

Miguel Ángel Vargas: historiador de l’art, director d’escena i organitzador d’iniciatives centrades en flamenc i teatre. Investiga sobre la representació dels gitanos en l’escenari, i col·labora amb institucions culturals i acadèmiques internacionals i nacionals en la promoció d’altres narratives romanís. 

Dinamitza:

En Palabras [ relatos migrantes ]: col·lectiu d’escriptura creativa.

Dia: dimarts 16 de febrer

Hora: 18 h

Lloc: Plataforma Zoom

Inscripcions: [email protected]