Catalunya participa a l’AI Song Contest, un concurs de creació musical a través de la Intel·ligència Artificial

Posted by

Comunicat SmartCatalonia, 25 de juny de 2021

AImCAT és l’equip que representarà Catalunya a l’AI Song Contest, un concurs d’escala global destinat a la creació musical a través d’eines de computació basades en Intel·ligència Artificial. La gala del certamen es retransmetrà en directe des dels Països Baixos el dimarts 6 de juliol.

Catalunya es presenta amb la cançó «Sento els fils», que podeu escoltar i votar en aquest enllaç.

La cançó i el vídeo parla del diàleg entre la intel·ligència humana i l’artificial. Algunes seccions de la peça han estat suggerides per sistemes IA als compositors de l’equip, mentre que la lletra ha estat compilada a base d’unir versos directament escrits per la mateixa IA.

El vot dependrà, en un 50%, d’un jurat d’experts mentre que l’altre 50% sortirà dels vots que el públic emeti des del lloc web dels organitzadors. La votació s’estendrà durant tot el mes de juny.

L’equip català té una composició multidisciplinària amb noms tan coneguts com el lingüista Màrius Serra, l’editora Liz Castro, el dramaturg Pere Pèries, el cantant islandès Halldor Mar i l’escriptor anglès Matthew Tree. També hi formen part els investigadors en algorismes Elisabet Golobardes, Marta Lobato, Daniel Sánchez, Jordi Planas, Txus Bach i Ramon Gallench, el productor anglès Charles Degraft-Johnson, els artistes Anna Ros, Eva Pérez, Xabier Strubell i Isra Alonso i els comunicadors Lita Borràs i Joel Cava.