Catalunya, ens posem en òrbita

Posted by

Comunicat SmartCatalonia, Secretaria de Polítiques Digitals, Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, 2 de març de 2021

Sabies que només un 22% dels estudiants matriculats en graus d’Enginyeries Aeroespacials a Catalunya són noies? I que només un 11% dels astronautes que han viatjat a l’espai han estat dones? La russa Valentina Tereshkova va ser la primera a fer-ho l’any 1963 i l’estatunidenca Kathleen Rubins la darrera.

Women in Aerospace Europe Barcelona és una organització sense ànim de lucre que, des de l’any 2019, treballa per construir un sector aeroespacial més inclusiu fent visible el paper de la dona en l’àmbit de les enginyeries de l’espai.

L’Anna Ruiz Ayala, de 23 anys, és enginyera en Sistemes Aeroespacials per la Universitat Politècnica de Catalunya, estudiant de postgrau en Comunicació Científica per la Universitat de Vic, i co-líder d’aquesta associació.

Un dels seus objectius és, com diu ella, “que les nenes coneguin de primera mà referents de lideratge femení en el sector aeroespacial i s’hi puguin veure reflectides.”