Antònia Vicens i Picornell, 54a Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Posted by

Òmnium Cultural, 2 de març de 2022

Tenim ganes de compartir aquesta notícia amb tu. L’escriptora Antònia Vicens i Picornell és la guanyadora del 54è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Nascuda l’any 1941 a Santanyí, a Mallorca, és autora de 39º a l’ombra, l’obra guanyadora del premi Sant Jordi que la va catapultar dins el panorama literari català.

El 2009 es va endinsar en la poesia amb el recull Lovely i més tard va publicar, Tots els cavalls, entre altres. Al 2021 va publicar el seu últim poemari Pare què fem amb la mare morta. Mereixedora de nombrosos premis per la seva trajectòria, avui s’incorpora als guardonats amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’Òmnium Cultural.

El jurat li atorga el premi “per la solidesa de la seva obra literària i la innovació en la recerca d’una veu narrativa. Pel seu compromís amb la llengua i el seu activisme, que es veu en l’inconformisme que passa per treballar la veu literària al llarg de la vida” i també “per la creació d’una veu en constant experimentació, en la qual es reconeixen les generacions més joves de poetes”.

Aquest ha estat el primer acte cultural del nou president d’Òmnium, Xavier Antich, que ha destacat que Vicens és “una amant de les paraules, una exponent de la potència literària dels Països Catalans, i una dona que recorda la importància de la nació completa, l’estima pel territori i la lluita pels ideals”.