Ajuda als afectats pel volcà a la Palma

Posted by

Creu Roja, 22 de setembre de 2021

Després de l’inici de l’erupció del volcà a la Palma, diumenge passat a les 15:12h (hora local), els nostres Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’Alberg, Comunicacions i Cerca, Salvament i Rescat al medi Terrestre i tot el voluntariat de l’illa estan treballant en la zona en coordinació amb les autoritats.

Les àrees d’actuació són suport en albergs, logística, atenció sanitària d’emergència, atenció psicosocial i cerca i salvament. Fins al moment han estat evacuades més de 5.000 persones, però es preveu que aquest número es dupliqui i arribi a les 10.000 persones.

S’han habilitat a l’illa dos punts de trobada, situats en els camps de futbol Los Llanos de Aridane i El Paso. A la Creu Roja treballem juntament amb el Servei d’Urgències canari, per a traslladar els habitants del municipi del Paso, i d’alguns petits nuclis poblacionals en Los Llanos de Aridane, fins als punts de trobada, on s’està procedint a realitzar la filiació de les persones evacuades.

Segons l’última informació del Centre d’Operacions, ara mateix hi ha allotjades al voltant de 300 persones en els albergs que gestionem a la Creu Roja.

Si la teva situació t’ho permet i desitges ajudar les persones afectades per l’erupció del volcà a la Palma, pots fer-ho aquí.