Música Gnawa

Posted by

Espai Avinyó, 14 de maç de 2022

D’on prové la música Gnawa i com arriba a l’escena musical de Barcelona? Quin és el traçat que segueix el Gnawa pel que fa a la seva relació amb la memòria?

Des de l’Espai Avinyó us convidem a l’activitat ‘Gnawa: a tres cordes’, un conversatori amb diferents grups de música del teixit associatiu de la ciutat per tal de generar un espai de reflexió i escolta, a més d’un petit concert musical de la mà dels tres protagonistes del conversatori.

Amb:

  • Walid Mahmoud Mountassir. Natural de la regió de El Jadida és un cantant i intèrpret de Guembri arrelat a l’escola de transmissió oral Marroquí. Proposa una fusió folklòrica-contemporània que conserva amb delicadesa els trets i la puresa de l’essència gnaoua.
  • Maalem Abdellah Harroch. Nascut a Tànger, mestre de gnawa per herència familiar. Des d’una edat molt primerenca entra al món del trance acompanyant la seva mare a les cerimònies de gnawa anomenades “Lilas”. Als 7 anys comença amb els instruments, karkaba, Tbal i guembri, i als 15 anys forma part de Dar gnawa, una associació que es dedica fins avui a ensenyar a transmetre i guardar el llegat del gnawa.
  • Salah Eddine Touali. Cantautor, nascut a Tànger. Acompanyat de la seva guitarra acústica, guembri i piano, canta a racons, tant a la seva ciutat natal, com a Barcelona, on ha creat “Indie Gnawa”, un grup inspirat en gnawa, música marroquí, western blues, rock n roll i indie music.

Dinamitza:

  • Youssef El Maimouni. Nascut a Ksar el Kebir. Llicenciat en Filologia àrab i Màster en Mediació de conflictes ha dedicat la vida laboral al món social principalment en projectes destinats a l’atenció a joves en risc d’exclusió social. Actualment, combina la direcció d’un Casal de Joves en un barri de Barcelona amb la literatura. És autor de la columna Baisara que es publica a la revista Masala i autor de la novel·la ‘Cuando los montes caminan’, Roca editorial.

Col·labora: La Iguana – Cultura de proximitat
 

Dia: dissabte 19 de març

Hora: a les 12 h

Lloc: La Iguana – Cultura de proximitat (Carrer de Rosés, 46)

Inscripcions: [email protected]