Razas · Pueblos · Culturas

Posted by

Espai Avinyó, 16 de novembre de 2021

Què entenem quan utilitzem les categories “raça”, “pobles”, “cultures” i com això pot influir el relat que acompanya un espai museogràfic? Tenint en compte la història dels objectes que componen una col·lecció, quines possibilitats hi ha de contextualitzar, reinterpretar, intervenir i proposar narratives que trenquin amb l’imaginari occidental del “descobriment”?

Tenint en compte les reflexions i preguntes claus de la primera, segona i tercera sessió del cicle Museus (Im)possibles, l’Espai Avinyó us proposa visitar i analitzar, des d’un altre lloc, l’exposició permanent del Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC).

Amb:

Anyely Marín Cisneros: Investigadora i docent. Va estudiar Lletres a la Universitat Central de Veneçuela i viu a Barcelona des del 2012. Combina la recerca amb la docència, dinamitza espais de formació sobre metodologies descolonials, feminismes negres i estratègies antiracistes. Investiga en l’àmbit de les polítiques del cos i la seva vinculació amb les lògiques racials de la ciència. Des del 2014 codinamitza el col·lectiu de recerca @criticaldias.

Dia: dimecres 24 de novembre

Hora: de 10.30 h a 13.30 h

Lloc: MUEC (C/Montcada, 12-14)

 

*Cal inscripció prèvia enviant un mail a [email protected] explicant la teva relació amb la temàtica i/o gestió cultural.

*Places limitades