Sistema Senegal – Bakoye, Baule

Posted by

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA – Les Corts – 7 d’octubre de 2019

El riu Baoulé, de vegades escrit Baule, és un riu de l’Àfrica occidental que discorre enterament per Mali, el principal afluent del riu Bakoye, una de les capçaleres del riu Senegal.

La seva longitud és d’uns 500 km i la seva conca drena uns 65.000 km². El sistema del Bakoye-Baule supera els 600 km (seguint els criteris hidrogràfics habituals, hauria de considerar-se en puritat el ramal de l’Baule com la font, ja que el Bakoye amb prou feines té 400 km de longitud). El riu Baoulé no és navegable.

El riu Bakoye, de vegades escrit Bakoy o Bakhoy (també riu Semefé), és un riu de l’Àfrica occidental, una de les capçaleres del riu Senegal que discorre per Guinea i Mali. La confluència del Bakoye amb el riu Bafing dóna lloc al riu Senegal.

La seva longitud és d’uns 400 km i la seva conca drena uns 85 000 km². El sistema del Bakoye-Baoulé, el seu principal afluent, supera els 600 km, havent de considerar-se en puritat el ramal de l’Baule com la font. El riu no és navegable i és l’únic que neix a la regió guineana de Siguiri que no desemboca al riu Níger.

Font: wikipedia