Rachid Taha

Posted by

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA – Les Corts – 11 de desembre de 2018

Rachid Taha (Sig, 1958 – París, 2018) va ser un cantant i activista algerià d’origen berber. Va arribar a França als deu anys d’edat.

Es va fer famós amb una versió de Douce France, de Charles Trenet, interpretada amb el seu grup Carte de Séjour. Proposava una música emblemàtica de tendència a la barreja de les classes i tradicions culturals, característica de les músiques del món, en diferents gèneres musicals, com el raï, el tecno i el rock.

Va crear, al compàs dels seus àlbums, un discurs musical inventiu i original. A més, la seva veu ronca i aspra oferia una versió molt moderna del raï contemporani. Va reunir, el 1997, tots els seus èxits amb el títol Carte Blanche, abans d’esmentar, entre un plantejament respectuós i contribucions tecnològiques, les seves arrels algerianes amb Diwan, àlbum de represes de grans clàssics de la cançó àrab.

El 2014 es va donar a la fama a Espanya cantant al costat de India Martínez el tema principal de la pel·lícula El Niño. Va morir el 12 de setembre del 2018, a l’edat de 59 anys, a casa seva de París, a causa d’un infart.

Te, música i portes obertes contra la islamofòbia a Nou Barris (28 d’abril de 2018)

Font: ARA i wikipedia