Orange

Posted by

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA – Les Corts – 25 de setembre de 2019

El riu Orange (en afrikaans, Oranjerivier) és el segon riu més important del sud d’Àfrica després del riu Zambeze i el més important de la república de Sud-àfrica. Flueix en direcció oest des del seu naixement a les muntanyes Drakensberg, Lesotho, fins a la seva desembocadura a l’oceà Atlàntic al costat de la ciutat d’Alexander Bay, a mig camí entre Walvis Bay i Ciutat del Cap. Té un recorregut de 2200 km i en el seu tram final forma la frontera entre Sud-àfrica i Namíbia.

El seu principal afluent és el riu Vaal, el qual també neix a la serralada Drakensberg, a l’est de Johannesburg i forma la frontera entre el Transvaal i l’Estat Lliure, abans d’unir-se amb l’Orange al sud-oest de Kimberley. Després unir-se amb el Vaal, l’Orange recorre els terrenys àrids i salvatges del sud de la regió de Kalahari i Namaqualand.

Durant els últims 800 km del seu curs rep molts rierols intermitents i diversos wadis. El volum del cabal es redueix considerablement a causa de l’evaporació. A l’estació de pluges, l’Orange es converteix en un impetuós torrent.

El riu va ser descobert per europeus en 1760 i va ser batejat amb el nom de la Casa d’Orange dels Països Baixos al voltant de 1777-1779

Font: wikipedia