Incògnites

Posted by

Josep Juanbaró, info@sdrca.barcelona – SDRCA – Les Corts – 12 de setembre de 2019

Fa pocs dies que va morir Robert Mugabe fins no res líder de Zimbàbue des de la independencia (1980). Una noia aficrana em feia una reflexió: “per vist de les crítiques internacionals, va poder sortir de la gran crisi que flagellava el país”

La premsa internacional atacava també una mena de cosí germà del continent: Teodoro Obiang Nguema. Una noia equatoguineana retornada al país em comentava que quan va tornr al seu país no hi va trobar problemes socials. “La gent s’havia acostumat al statu quo”

Jo no sé res del Sr. Teodoro Obiang Nguema, però sé que ha col·locat Guinea en dos mercats estratègics a més del de parla espanyola: el francès i el portuguès. Jo crec que això té mèrit.

Els altres membres dels clubs l’ha acceptat de tu a tu

Les similituds entre Mugabe i Obiang són a flor de pell ara que Zimbàbue se’l coneix com la Veneçuela africana. La mort de Mugabe ha fets bons els seu presagis

Reconec que ha de ser difícil fer entendre temes d’Estat a una població molt endarrerida, però aquest és problema. Els estats han de lluitar per fer pujar els estàndards com l’índex de desenvolupament humà